Meteen naar de inhoud
Home » Werkwijze

Werkwijze

Destinatum is onafhankelijk en werkt derhalve zonder voorkeur voor partijen. Onze opdrachtgevers kunnen zijn: advocatenkantoren, letselschadebureaus, particulieren, rechtbanken, overheid e.d. Via medisch onderzoek brengt de medisch adviseur de psychische en fysieke omstandigheden en de belastbaarheid van de betrokkene in kaart. Alle medische informatie wordt, dat spreekt voor zich, strikt vertrouwelijk behandeld.

Diensten Destinatum

De medisch adviseurs van Destinatum zijn o.a. voor de volgende diensten in te zetten:

  • medische advisering bij personenschade;
  • het opstarten expertises bij medisch specialisten en de beoordeling van die expertises;
  • het geven van second opinions;
  • advisering bij arbeidsongeschiktheidsvraagstukken.

Indien u één van onze medisch adviseurs zou willen inschakelen voor een andere opdracht, dan één van de hiervoor genoemde, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Stappenplan aanmelden dossier

Stap 1
Om een ​​betrouwbaar advies te kunnen geven, is het van belang dat wij over een zo compleet mogelijk dossier beschikken. Wij kunnen u helpen om de ontbrekende medische gegevens bij verschillende instanties op te vragen. Wij hebben in ieder geval de volgende gegevens nodig: de aard en omstandigheden van het ongeval (bijv. intakeverslagen), documenten zoals schadeformulieren, alle medische gegevens gegevens wanneer u hier elf over beschikt.

Stap 2
Wij maken een dossier aan van uw zaak. U ontvangt vervolgens een e-mail met daarin uw dossiernummer bij Destinatum.

Stap 3
Er zijn er twee mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen:
1. Onze medisch adviseur brengt direct een medisch advies uit.
2. Destinatum zorgt voor de complete opbouw van het medisch dossier. Indien nodig, stellen we een machtiging op en vragen we de relevante medische informatie op bij de behandelaars. Nadat het dossier compleet is, gaat het dossier naar één van onze medisch adviseurs.

Stap 4
Als de medische stukken compleet zijn, dan maken wij een schriftelijk advies. Dit kan tot 10 werkdagen duren. Indien gewenst, kan het advies ook per post worden verstuurd. Tevens is het mogelijk een spoedadvies aan te vragen, dit advies wordt meestal met 1 tot 2 werkdagen uitgebracht.

Stap 5
U ontvangt na elk uitgebracht medisch advies een factuur. Er worden marktconforme tarieven gehanteerd. Voor meer informatie met betrekking tot onze tarieven of het stappenplan, neem contact met ons op.